17 Ağustos 2012 Cuma

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sisteminde Başarı Yolu

basarı_yolu

Satış ortaklığı işini yapacak olanlara başarılı olmak adına şunları söyleyebilirim;

1-Ön yargıları yıkmak ; En başta “internetten para kazanmak” konusunda tereddüt,endişe ve ön yargılarınızı bir kenara atmalısınız.Yoksa yapacağınız işe odaklanamazsınız.Bi kere şunu unutmayacaksınız;dünyada çapında internetten alış-veriş çılgınlığı yükselirken,satış ortaklığı işinin payıda yükseliştedir.


2-Sabırlı olmak; İnternetten para kazanmak deyince “armut piş ağzıma düş” sözünü anlamamanız lazım.Yani sabırla,emekle bu işe odaklanmanız lazım.Çünkü yaptığınız iş rayına oturduğunda yolundan çıkmadan gidecektir.Ama raya oturması için lütfen,sabır..

3-Düzenli,özenli çalışmak; Diyelim bir site açtınız ve ürün tanıtmaya başladınız.Bu ürünü tanıtmak için makale yazmanız lazım.Makale yazma işini 2-3 günde bir yaparsanız bu iş olmaz.Kısa dahi olsa her gün düzenli 1 makale yazmanız,2-3 günde bir yazmaktan bin kat iyidir.

4-Ne yaptığını iyi bilmek; Yani “ben şunu yapacağım,ben şunu satacağım” diyerek kesin bir dille yola çıkmalısınız.1 ay olmuş,ama satış yapamamışsınız diyelim.Siz hemen başka ürünlere yönelip onlara yoğunlaşırsanız bu bir zincir gibi devam eder.Bu durumda başarıyı unutun.

5-Ürün yeniliklerini (trendleri) takip etmek; Satış ortaklığı işinin can damarıdır bu madde.Çünkü trendi yüksek bir ürünü seçtiğinizde kazancınızda buna paralel olarak artacaktır.

basarı_merdiveni

6-İnternette kendi sitenizide tanıtmak; Yani bir siteniz var ve tanıtım yapıyorsunuz diyelim.Bu sitenizi internete tohum gibi ekmelisiniz.Yani sattığınız ürünle alakalı forumlarda bloglarda sitenizi linkini paylaşacaksınız.Diğer bir deyişle linki ekeceksiniz.Ama doğru yerlere ekmelisiniz.Buna dikkat.

7-İnternetin bir nimet olduğunu fark etmek; 6. madde de sölediğim gibi linklerinizi bir tohum gibi forumlara,bloglara,sosyal paylaşım sitelerine (twitter,facebook) ekerken internetin geniş kitlelere ulaştırma faydasının farkında olmalısınız.

8-Size söylenen sözlere kulak asmayın; İnternette başka kazanç ürünlerini tanıtanlar tarafından yaptığınız işi,yada ürünü karalamaya çalışanlar olacaktır.Buna “ahlaktan yoksun rekabet” diyebiliriz.Örneğin; birisi bir forumda çıkar sizin ürünü karalar karalar,yazısının sonunda kendi sattığı ürünü alternatif olarak gösterir. Bunlara hazırlıklı olmalısınız.

9-…

Daha söylenecek ufak çaplı çok şey var.Ancak bunlar birazda yaşayarak öğrenilecek şeyler.En önemlilerini burada sıraladım.Sizlere tavsiyem buradaki her maddeyi dikkate alarak yola çıkmanızdır.Bir yol belirleyin ve o yoldan dönmeyin.Söylenen sözlerden çok,inancınızla hareket edin.Başarı inanç işidir.Yani bu işten kazanç sağlanırmı,bu ürün satılırmı bunun muhasebesini kendinizle yapın en başta.Birde bir ürünü satmak için dürüstlüğünüzden şaşmayın.Ürün neyse onu tanıtın.Bire bin katmayın,alıcıyı yanıltmayın.Dürüst satışın devamı vardır.Ama aldatıcı satışın ise devamı yoktur,üstüne birde beddua alma riskiniz vardır J

Goomass internetten para kazanma kiti’nde daha fazla başarı merdiveni,daha fazla teknik bilgi elde bulabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın …

[ Söz Sizde ]

Konu hakkındaki düşüncelerinizi kafanıza takılanları sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder